Dorunia Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Przepis znalazłam w internecie i bardzo byłam ciekawa smaku tej potrawy więc postanowiłam przyrządzić ją i nie żałuję,bo jest bardzo smaczna i szybko się ją robi :) -1/2 kg.serduszek drobiowych -1/2 kg.żołądków drobiowych -1 szk.pęczaku -1/2 opakowania warzyw mrożonych(pokrojona marchew,por itp.) -1 litr wody Ponadto: -1 łyżeczka ostrej papryki -1 łyżka majeranku -1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Kamis -sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy Serduszka i żołądki umyć,przełożyć do garnka,dodać sól,pieprz,ziele angielskie i liść laurowy,ugotować do miękkości około 30 min.(ja gotowałam w szybkowarze 7 min). Zlać wywar do drugiego garnka odcedzając kulki ziela i pieprzu. Przecedzony wywar zagotować,wsypać pęczak i gotować na wolnym ogniu do miękkości(około 30 min),po tym czasie dorzucić warzywa i dusić wszystko około 5 min,a na końcu dodać pokrojone serduszka i żołądki...chwilkę pogotować,dodać resztę przypraw...po chwili gotowania powstaje pyszna potrawa o małej zawartości tłuszczu,a zarazem sycące danie :)Fajnie smakuje podane z ogórkiem kiszonym :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.