Dorunia Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Składniki: -3 kg.buraczków czerwonych -1/2 kg.papryki czerwonej -3 spore cebule Zalewa: -1 szk.wody -1 szk.oliwy -1 szk.octu 10% -1 1/2 łyżki cukru -1 1/2 łyżki soli Buraki ugotować do miękkości,ostudzić,obrać i zetrzeć na jarzynówce.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki zalewy zagotować w sporym garnku i wrzucić do niej pokrojoną cebulę i paprykę...na wolnym ogniu gotować wszystko około 20 min...po tym czasie dorzucić buraczki i gotować jeszcze 10 min. po upływie 10 min.gotującą sałatkę nakładać do słoików,szybciutko zakręcać i stawiać do góry dnem. Nie pasteryzować :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Dzisiaj zrobiłam jeszcze jedną porcję tej pysznej sałatki...wyszło mi 10 słoiczków :)Mamie ona bardzo smakuje i chyba jeszcze mnie skusi,żebym ją zrobiła 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 używasz oliwy z oliwek czy oleju? Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Do tej sałatki użyłam oleju kujawskiego :) Cytuj
basga Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 no to ja wezmę słonecznikowy bo ostatnio tylko taki używam. Cytuj
Gość piotr Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 przepis super .pyszne buraczki zajada się cała moja rodzina. Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Bardzo się cieszę,że buraczki smakują :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.