kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 budyń karmelowy albo toffi pół litra mleka bita śmietana (ubita z kremówki z cukrem albo Śnieżka z torebki, albo w sprayu) łyżka albo dwie ajerkoniaku wiórki czekoladowe albo kakao do posypania ciasteczka albo dowolne owoce do dekoracji przygotowanie: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, pamiętając żeby nie dodać za mało mleka, musi nam wyjść krem, a nie sztywny budyń. Po ostygnięciu nałożyć warstwę do salaterki, na to cienką warstewkę śmietany ubitej z ajerkoniakiem, potem znów budyń, bitą smietanę, budyń i dekoracyjny kleks śmietany. Deser posypujemy czekoladą i dekorujemy. Bitej śmietany powinno być raczej mniej niż więcej, w przeciwnym razie deserek może wyjść Wam za słodki. Lepiej sypnąć ciut więcej cukru do budyniu. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.