UkaniU Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) Składniki : Mleko - 580ml Mąka - 1kg Oliwa z Oliwek - 60ml Drożdże - 80g. (kostka) Cukier - 20g. Sól - 20g. Sezam lub Mak. ( Garść) Opis: Drożdże rozpuszczamy w mleku o temp. pokojowej , wlewamy w mąkę i wyrabiamy , później dodajemy Oliwę z oliwek i Cukier. Na samym końcu dodajemy sól , mak i odstawiamy w ciepłym miejscu na kwadrans pod przykryciem alby wyrosło. Po kwadransie dzielimy na kawałki ok. 40g +- i Formujemy ręcznie w formy Paluszków ----------- Układamy już rozwałkowane ręcznie paluszki na blaszce i pieczemy w temp. 180C ok 15min. Życzę smacznego chrupania 🙂 Ps. Zły dział :( Wybaczcie . Edytowane 24 Września 2011 przez UkaniU Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.