sylwuśka Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Dziś zrobiłam to na obiadzik: 6 plastrów schabu ( rozbić tłuczkiem ) 250gram pieczarek ser żółty pół cebuli masełko czosnkowe masełko rozpuściłam w rondelku, wrzuciłam cebulke pokrojoną w kosteczke i pieczarki. Gdy się udusiło dodałam zółty ser. doprawiłam solą pieprzem. schabik natarłam również solą pieprzem.LeKko przestygnięty farsz układałam na schab+odrobinka masełka czosnkowego , najpierw zginałam boki a pózniej tak schabik do środka.Wyszły mi takie male roladki. Obtoczyłam mąką, jajkiem i bułką tartą wrzuciłam na rozgrzany olej i smażyłam aż panierka się zarumieniła. Na patelni wyglądały jak małe krokieciki. Podawałam z zimniaczkami, ogórkiem korniszonym i sosem borowikowym Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Mniam :) wyglądają bardzo apetycznie, muszę się na nie skusić kiedyś :mrgreen: Cytuj
asienka19873 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 witam, Sylwuska zrobilam dzis te zawijasy, przepyszne! :) zrobilam z piersi z kurczaka, na maselku ziolowym , bez cebuli bo zapomnialam :) : Kazdego kotleta posypalam dodatkowo czosnkiem granulowanym :mrgreen: polecam wszystkim! dzieki za przepis, zrobie napewno nie raz :) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 super bardzo się ciesze, że smakowało :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi