Beszamel Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 A ja ryż lubię tak: na patelni smażę trochę mrożonego groszku ze startą na cienkie talarki marchewką. Do tego dodję jedno smażone na twardo i rozdrobnione jajko oraz usmażone wcześniej pieczarki i posiekany szczypiorek. na koniec dodaję do tego ugotowany wcześniej ryż i mieszam. Podgrzewam, aż wszystko będzie ciepłe, ewentulanie doprawiam solą i pieprzem. Potem już tylko zajadam ze smakiem, nawet bez żadnch dodatków, choć bardzo smakuje z pomidorem posypanym pokrojoną na drobno cebulą. Cytuj
maricn555 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 To żaden nadzwyczajny i oryginalny przepis, a wariacja na tematam risotto :) Cytuj
amaryntushy Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 co kto lubi, jakoś za ryżem nie przepadam wolę ziemniaczki bądź makaron, ale z ciekawości spróbuje opcji z bulionem. Cytuj
dariecky Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 ja jadłem ryż gotowany z mlekiem kokosowym, był świetny z azjatyckim sostem Cytuj
holender_sho Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 ryż farbuje kurkumom, chociaż zawsze mieszam go z jakimś sosem, bo ryż sam w sobie w połączeniu z kurkumą jest nieco mdły. Cytuj
marysi_co Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 A lubicie czerwony ryż? Dla mnie jest o niebo lepszy niż brązowy. Cytuj
PoProstuDora Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Przecież to jest risotto z warzywami -.- A myślałam, że może wariacja na temat barwienia ryżu domowymi barwnikami z warzyw. Dla dzieciaków jedzenie takiego ryżu pewnie byłoby frajdą... :) @marysi_co Czerwony jest całkiem smaczny. Próbowałaś czarnego? Czasami dodaję do zup, nie robi się taki miękki, jak zwykły biały i dobrze komponuje się ze słonym mięsnym bulionem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi