sylwuśka Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Wczoraj troszke po-eksperymentowałam przy śniadaniu :) Składniki nie pisze do kładnie, bo każdy jada inaczej Potrzebne nam będzie: część pierwsza - jajka - surowy łosoś - pomidor - cebula - masełko - odrobina mleka - ser żółty - szczypta soli i pieprzu część druga: - chlebek - masełko ;p rozgrzewamy na patelni masełko wrzucamy w kostke pokrojoną cebule. Następnie dodajemy pokrojonego ( w paski gdzies około 1.5 centymetra ) łososia i pomidorka również pokrojonego w kosteczke. w między czasie roztrzepujemy w naczyniu jajka z odrobiną mleka. Gdy łosoś się lekko przyrumieni dodajemy jajka. No i wszystko razem smażymy, aż jajka się zetną. Chlebek wkładamy do tostera, by zrobiły się grzanki. Cieplutkie smarujemy mesełkiem i wykładamy na nie jajecznice. Wszystko układamy na talerzu. I tarkujemy na drobnej tareczce ser żółty. Gorąca jajecznica odrazu rozpuści ser. ( jeśli by szybko wszystko ostygło można pomóc sobie mikrofalą ) zdjęcia dodam następnym razem, ponieważ mój Luby pochłoną wszystko za nim zdążyłam wyjąć aparat Smacznego !!!! Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 czekam na opinie :) Cytuj
tred102 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Składniki dla 2 osób: • 4 jajka • 2 łyżki masła • 80 g wędzonego łososia, pokrojonego w 1,5 cm paski • 2 - 3 łyżki posiekanego szczypiorku • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz • 1 lub 2 bułeczki, w zależności od apetytu, opieczonych w tosterze i posmarowanych masłem Przygotowanie: Jajka wbić do miseczki. Bułeczki przekroić na pół, opiec w tosterze i po ostygnięciu posmarować masłem. Rozgrzać patelnię na małą moc i rozpuścić na niej 2 łyżki masła, dodać jajka i oprószyć delikatnie solą (łosoś wędzony może być dość słony). Smażyć na małym ogniu, przez niecałą minutę, delikatnie przesuwając jajka drewnianą łyżką, tak aby delikatnie się ścięły, ale nadal pozostały wilgotne i w większych kawałkach. Jak tylko białka będą już prawie całkiem ścięte, dodać łososia i szczypiorek, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Delikatnie wymieszać, zdjąć z patelni i rozłożyć po równo na każdej połówce bułeczki Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 rzeczywiście niezły eksperyment - jak tylko wypróbuję dam znać jak smakuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.