sylwuśka Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 hej słuchajcie każdy przepis na przetwory zawiera ich dużo np: 3kg czegoś 4 kg czegoś itd. do tego wszystkiego jest szklanka octu lub więcej. a mi się rozchodzi o to, że robie mniejsze ilości przetworów. A w tym roku bardziej z nimi się zapoznaje. I robiąc zalewy na mniejsze ilości chciała bym wiedzieć jak się obchodzi z octem by nie przesadzić. Mam nadzieję, że zrozumiale napisalam ;p Cytuj
AnnaK Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Musisz wszystkie produkty podzielić np. przez dwa jeśli chcesz robić z połowy, lub przez cztery jeśli z ćwiartki. 4 kg ogórków : 4 = 1kg 2 łyżki soli : 4 = 1/4 łyżki 1 szklanka octu : 4 = 1/4 szklanki 3 łyżki cukru : 4 = 3/4 łyżki To nie jest przepis tylko przykładowe wyliczenie proporcji. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Mi ogólnie chodziło, bo chciałam troche sama poeksperymentować z warzywami. I jakąś zalewe sama dobrać. I dlatego chodziło mi o ten ocet. No a robiąc właśnie te inne przetwory to sobie dziele, ale niekiedy właśnie nie da rady aż tak tego podzielic :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.