sylwuśka Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Placki po Cygańsku 🙂 ziemniaki - zetrzeć na tarce dodać odrobine mąki, jedno jajko i sól do smaku.( tak jak na placki ziemniaczane) Farsz: pieczarki ( w zależności od tego ile farszu chcemy otrzymać ) pół papryki czerownej pół papryki zielonej cebula jedno pętko kiełbasy ( można dać również papryczke chilii ) Wszystkie składniki kroimy w kosteczke. Smażymy cebule, kiełbase, dodajemy pieczarki i papryki. Solimy i pieprzymy do smaku. Ciepły farsz odstawiamy na bok. W między czasie smażymy placki mniej więcej takiej wielkości jak patelnia. Gdy placek od spodu będzie gotowy odwracamy go na drugą strone. Wykładamy farsz.Posypujemy wszystko tartym serem i smażymy. Gdy placek będzie zarumieniony wykładamy go na talerz i polewamy ketchupem 🙂 Placki są bardzo syte. Bardzo przepraszam za jakość zdjęć ale mam popsuty wyświetlacz w aparcie i robie zdjęcia "na oko" Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Mniam, ale apetyczne placki :grin: Ziemniaczane uwielbiam, więc te też mi zasmakują - zapisuję do listy przepisów, które mam zrobić 🙂 Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 troche te moje zdjęcia krzywe ;p Dorotka jak zrobisz placuszki, to koniecznie dAJ znać jak Ci wyszły no i czy smakowały :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi