sylwuśka Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 KLUSKI ZIEMNIACZANE: ziemniaki ( w zależności od liczby osób ) mąka 1 jajko zasmażka: cebula bekon dodatkowo: twaróg magii Ziemniaki potarkować na tarce o małych oczkach. Dodać jajko i mąkę, tak by masa była bardzo gęsta. Następnie nakładamy kilka łyżek masy na talerz i oddzielając łyżką wrzucamy na wrzątek( do wrzątku można dodać trochę oleju). Kluski są gotowe gdy będą pływamy po wierzchu i woda lekko się spieni. Wyciągamy wszystko najlepiej durszlakiem i opłukujemy wszystko zimną wodą. Nakładam na talerz posypujemy twarogiem polewamy tłuszczem lejemy magii i gotowe :) Nie dodaje do masy soli, ponieważ sole wodę no i później dodaje magii. Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja masę nakładam porcjami na deskę do krojenia plastikową i łyżką maczaną we wrzątku wrzucam małe kluseczki na wrzątek osolony :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.