codogara Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Zapraszam na prosty i szybki obiad Składniki: makaron pappardelle opakowanie krewetek black tiger 3 ząbki czosnku pęczek pietruszki puszka pomidorów papryczka chilli świeża bazylia oliwa z oliwek Przepis na pappardelle z krewetkami: Zaczynamy przygotowywanie tej potrawy od lekkiego przesmażenia na oliwie z oliwek posiekanych drobno ząbków czosnku. Po lekkim zezłoceniu dodajemy obrane surowe krewetki, podsmażamy po czym dodajemy sól i pieprz oraz papryczkę chilli posiekaną bardzo drobno. Gdy krewetki dojdą dodajemy puszkę pomidorów oraz posiekaną nać pietruszki. Dusimy kilka minut aż do uzyskania pysznego sosu (warto podkreślić jego smak połową łyżeczki cukru). Całość podajemy z makaronem pappardelle udekorowane bazylią. Smacznego https://www.codogara.pl/3422/pappardelle-z-krewetkami/ Cytuj
malinowa_babeczka Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Wygląda pysznie! Właśnie zastanawiałam się w jaki sposób zrobi krewetki, a tu proszę. Jutro upichcę na obiad ;D Cytuj
sheldon Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Wygląda super, szkoda tylko,ze kolor krewetek zlał się z sosem. Mniam jutro chyba sbie zasrwuje na obiad takie specjały bo mam w domu wszystkie składniki hihihihi Cytuj
klopsik Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 inaczej sosu od krewetek nie oddzielisz ;) Cytuj
kamilloss Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Koniecznie muszę spróbować, uwielbiam krewetki! Cytuj
lativia Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 mam tak samo jak ty :D szkoda, ze w polsce ten produkt jest taki drogi tak jak pozostałe owoce morza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi