teresap Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Polecam roladkie może nie najtańsza ale smaczna i ładnie wygląda Przepis pochodzi z Internetu Składniki 1 opakowanie mrożonego szpinaku tak 45-50 dag 2 łyżki mąki nie za kopiaste 4-5 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 4 jajka 2 serki śmietankowe 20dag. łososia w plastrach Przygotowanie Na masełku podsmażamy szpinak i 2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskie (ja ścieram na tarce) sól ,pieprz Osączyć na sitku i studzimy . Dodajemy żółtka i piane z białek i delikatnie mieszamy plus mąkę i znów delikatnie wymieszać aby nie było grudek . Pieczemy 15 minut w temperaturze 190 na blasze (tej która jest w piekarniku w komplecie )wyłożonej papierem Zimny placek smarujemy serkiem wymieszanym z roztartym serkiem i na to układamy łososia tak aby pokryć całość Zwijamy w folię do żywności i do lodówki np. na noc Kroimy – SMACZNEG Cytuj
figiel Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Wygląda to pierwszorzędnie ! myśle ,że mozna zastapić łososia czymś innym , np. szynką Cytuj
teresap Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Nie pomyślałam "figiel" ale masz rację wypróbuję tylko dam serek smakowy POZDRAWIAM Cytuj
renigliwice Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Podoba mi się ten przepis, bardzo oryginalny. Wypróbuję na pewno. Pozdrawiam. :biggrin: Cytuj
teresap Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Reniu czekam na opinie Pozdrawiam Cytuj
ebiernacka Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 jadłam te roladki na weselu znikły bardzo szybko ,naprawde pyszne pozdrawiam!!! Cytuj
kruszonka Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 mmm dziękuję za ten przepis! uwielbiam połączenie łososia i szpinaku :) Cytuj
teresap Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Święta i nie wyobrażam aby brakło roladki na stole POZDRAWIAM Cytuj
Gość Fifek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Coś pysznego i na pewno nie zastępowałabym niczym łososia wędzonego, bo to samo zdrowie i smak. Łosoś zawiera niezbędne kwasy Omega3. Cytuj
AnnaK Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Do serka dodaję trochę fety, zyskuje na smaku. Cytuj
Spoon Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Robiłam coś podobnego tylko zamiast piec placek używałam takiego do tortilli kupnego i też było ok :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.