teresap Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Danie na każdą okazje naprawdę polecam U mnie znikło ze stołu i nie zrobiłam zdjęcia ale obiecuję że przy najbliższej okazji wstawię Około 1,5 kg karkówki pokrojonej w plastry i rozbitej jak kotlet i lekko posolić czy tylko oprószyć wegeto zaznaczam minimalnie Układamy ciasno i warstwowo w żaroodpornym naczyniu przekładając pieczarkami pokrojonymi w plastry ( pieczarki podsmażyć bez tłuszczu aby odparowała woda )Ja robiłam z kurkami mrożonymi (+- ½ l.) Śmietanę kremówkę 30 ubić i wymieszać z zupą cebulową w proszku (ja zapomniałam i nie ubiłam) Zalać mięso tak żeby było przykryte Piec około 2 godzin to zależy od ilości i jakości mięsa Wszyscy jednogłośnie stwierdzili PYSZNE :excl: Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Brzmi bardzo smakowicie - chyba skuszę się w najbliższy weekend, pozdrawiam :) Cytuj
minia51 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 bardzo podobny przepis,wypróbowany z tego przepisu przez moją rodzinę. Pychotka! Ja używałam zupy cebulowej Knorra. Cytuj
teresap Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Robiłam dziś jeszcze raz tylko teraz z 18% śmietano dobre ale to już nie to, czyli stanowczo śmietana 30% No i bardzo przepraszam za duplikat nie zauważyłam POZDRAWIAM Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 No i skusiłam się na ten karczek Tereniu - wyszedł rewelacyjny, rozpływał się w ustach 🙂 Podałam go dość "wymagającym" gościom i wszyscy stwierdzili, że to mięsko jest przepyszne :grin: Ja od siebie dodałam tam jeszcze cebulę (bo ją bardzo lubię) :happy: A mięsa nie obsypywałam solą ani Vegetą, tylko dodałam zupę w proszku - i wszystko było odpowiednio doprawione, tylko jeść, jeść i jeść... Dzięki za przepis :grin: Ps. ten drugi też wypróbuję, w sumie powinnam zrobić go w pierwszej kolejności, ale jakoś tak wyszło :happy: Cytuj
figiel Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Wow !!! wygląda rewelacyjnie :blink: ...czy ta śmietana podczas pieczenie nie zawrzy się ? Cytuj
teresap Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam i zachęcam do wypróbowania bo śmietana się nie warzy 🙂 Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.