Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Upiec biszkopt na 6 jajach i przekroić. Masa serowa. 1 kg sera mielonego 5 jaj 1 szklanka cukru pudru 1/2 margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami ,dodając ser ,mąkę i na końcu ubitą pianę. Polewa dać do garnka po 5 łyżek margaryny,cukru,i kwaśnej śmietany oraz 2 łyżki kakao-to wszystko zagotować i ostudzić. Jedną częśc biszkopta umieścić w formie i polać polewą lejąc cieniutkim strumieniem w esy -floresy,na to dać połowę sera,znowu biszkopt ,polać go polewą tak samo i dać resztę sera. Ciasto wstawić do piekarnika na około 30 minut -180 stopni. Można zostawić troszkę polewy i popisać sernik po upieczeniu -jest bardzo smaczny . NIE MOGĘ WSTAWIĆ FOTKI ,ALE BĘDĘ PRÓBOWAŁA....pOZDRAWIAM.

post-3528-0-15971200-1321370309_thumb.jp

  • Like 1
Opublikowano

Cudowny!!! :) Eluniu, uwielbiam serniki, muszę go koniecznie wypróbować, tym bardziej, że zaciekawiła mnie ta polewa między warstwami biszkopta i masą serową. Mam tylko pytanie: czy kwaśna śmietana do tej polewy ma być gęsta czy to bez różnicy? Dziękuję za podzielenie się przepisem i serdecznie Cię pozdrawiam!!! Dobrego dnia Eluś! :)

Opublikowano

Ten serniczek ja osobiście bardzo lubię ...jest lekki i ma taki czekoladowo-serowy smak. Jeżeli chodzi Kingo o śmietanę to daję albo 12 albo 18-ale ona zazwyczaj jest gęsta. Mam nadzieję ,że będzie smakować-proponuję go na święta-biszkopt zawsze można upiec wcześniej -nawet dwa dni a ser przegotować póżniej i zapiec-a to tylko trwa chwilkę. :biggrin: Ja upiekłam go pierwszy raz właśnie rok temu na święta i został w mojej rodzince. Pozdrawiam....

Opublikowano

Elu dzięki za odpowiedź :) No coraz bardziej mnie ten przepis intryguje - nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym, żeby raz upieczony biszkopt wkładać ponownie do piekarnika i zapiekać. Jestem niezmiernie ciekawa tego smaku, bo polewa na pewno też robi swoje ;) Myślę, że na niedzielę go upiekę i podzielę się wrażeniami :) Pozdrawiam cieplutko!

Opublikowano

Elu serniczek upieczony :) Zrobiłam go w dużej tortownicy i już 3/4 zjedzone. Jest REWELACYJNY! Ja uwielbiam serniki w każdej wersji, ten już zaliczyłam do swoich ulubionych. Rodzince także baardzo przypadł do gustu, bo wygląda jak tort :) No i za tydzień mam upiec taki sam :) Jeszcze raz dziękuję za przepis, pozdrawiam słodko! post-8290-0-89330200-1321739375_thumb.jp

Opublikowano

Kingo super miałaś pomysł na torcik i jak ŁADNIE wygląda. Ogromnie mi miło ,że smakował TOBIE I RODZINCE. Pozdrawiam cieplutko bo u mnie za oknem jakoś tak biało się zrobiło.....brrrrrrrrrrrrr :mrgreen:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jachu Twoje ciasto ładnie się prezentuje - najważniejsze, żeby smakowało ;) A jeśli obawiasz się pioeczenia biszkopta, to pamiętam, że kiedyś tu na smacznym widziałam przepis na "oszukany biszkopt" i nawet go nie raz piekłam.. jest bardziej "bezpieczny" niż tradycyjny, bo ładnie rośnie i nie opada. Też można go przekroić i przełożyć masą, smakuje podobnie do biszkopta, ale jest na oleju chyba, już dokładnie nie pamiętam. Warto poszukać :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.