apsik Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 1 1/2 szkl mleka 1 1/2 szkl cukru 1/2 margaryny 1 przyprawa do piernika około 3 łyżek kawy inki Wszystko wymieszać,zagotować i wystudzić. Następnie dodać 2 roztrzepane jaja . Wymieszać w misce.....2 1/2 szkl mąki,1 1/2 łyżeczki sodki i 2 łyżki kakao....dodać to do masy piernikowej i wyrobić dobrze mikserem .Przełożyć do formy i piec w temp 170 stopni około 50 min-sprawdzić patyczkiem . Cytuj
Dorunia Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Witaj Elu :) Jakie wymiary powinna mieć forma do tego piernika?Mam chęć go upiec i stąd to pytanie :) Cytuj
apsik Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Witaj po długiej przerwie...miło tu znowu być...jeżeli chodzi o blaszkę to piekłam keksówce.Takie jak te na zdjęciu to były dwie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.