FoodMagazine Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Moi Drodzy, jestem w trakcie przygotowywania artykułu na temat Polskiej Kuchni i jej tradycyjnych potraw. Wielu z Was jest specjalistami w tej dziedzinie (ja tylko fotografuję) - powiedzcie mi z czego słynie polska Kuchnia, jakie są tradycyjne potrawy kuchni polskiej, którymi moglibyśmy się pochwalic za granicą... {chodzi mi o Wasze odczucia, a nie linki do stron, czy informatorów} Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Myślę, że do tradycyjnych potraw kuchni polskiej można zaliczyć: :arrow: bigos; :arrow: kotlet schabowy; :arrow: gołąbki; :arrow: pierogi; :arrow: rosół; :arrow: żurek; :arrow: barszcz czerwony. Ktoś jeszcze coś dorzuci? :) Cytuj
figiel Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Może jeszcze : Jajecznica , pyzy,nalesniki,placki ziemniaczane , grochówka , sałatka jarzynowa , sledż w smietanie , róznego rodzaju kotleciki :) Cytuj
AnnaK Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Ogórki kwaszone. W USA do kupienia tylko w polskich sklepach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi