AnnaK Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Śmieszna nazwa smacznej żydowskiej potrawy. 1 kg gęsich żołądków 1/2 kg cebuli 1 główka czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka curry sól, pieprz Żołądki oczyścić, umyć, włożyć do miski i sparzyć wrzącą wodą, odsączyć i znów sparzyć (łącznie należy to zrobić 4 razy). Do rondla wlać olej. Do gorącego wrzucić drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek - zeszklić. Smażyć 5 minut, następnie dodać dokładnie odsączone żołądki, doprawić, wlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem półtorej godziny uzupełniając wyparowaną wodę. Następnie wstawić rondel do gorącego piekarnika i zapiekać 15 min pod przykryciem i 15 minut odkryte. Podawać z ziemniakami, plackami kartoflanymi lub z chlebem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.