AnnaK Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Przepis jest na małą tortownicę. 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy (na 0,5 l mleka) 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżka proszku do pieczenia (łyżka stołowa) 2 łyżki octu Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. W wysokim kubku rozkłócić żółtka. dodać do nich proszek i ocet. Mieszać do uzyskania jednolitego koloru (dość szybko ponieważ masa szybko rośnie). Połączyć z białkami, następnie dodać mąkę z budyniem i wymieszać. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 30-40 min. w 170 st.C. Po upieczeniu smak octu nie jest wyczuwalny. Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Ciekawe składniki jak na biszkopt. Ja kiedyś piekłam taki biszkopt do ciasta cappuccino i tam były budynie zamiast mąki. To były same budynie czekoladowe, 2 lub 3 całe opakowania, biszkopt wyszedł bardzo mięciutki :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.