Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis jest na małą tortownicę. 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy (na 0,5 l mleka) 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżka proszku do pieczenia (łyżka stołowa) 2 łyżki octu Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. W wysokim kubku rozkłócić żółtka. dodać do nich proszek i ocet. Mieszać do uzyskania jednolitego koloru (dość szybko ponieważ masa szybko rośnie). Połączyć z białkami, następnie dodać mąkę z budyniem i wymieszać. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 30-40 min. w 170 st.C. Po upieczeniu smak octu nie jest wyczuwalny.

Opublikowano

Ciekawe składniki jak na biszkopt. Ja kiedyś piekłam taki biszkopt do ciasta cappuccino i tam były budynie zamiast mąki. To były same budynie czekoladowe, 2 lub 3 całe opakowania, biszkopt wyszedł bardzo mięciutki :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.