piorko23 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Witam! Mam dużo zamrożonej botwinki i nie wiem co z nią zrobić, w przepisach zazwyczaj są też buraki. Czy można jakoś użyć samej botwinki? Mam buraczki w słoikach jeśli to coś pomoże. Proszę o pomoc. Cytuj
minia51 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Jeśli z botwinki nie uzyskasz odpowiedniego koloru to dodaj surowego buraka pokrojonego na ćwiartki, on wzmocni kolor zupy. Po ugotowaniu zupy buraka wyjmij, Nigdy nie dodawałam buraka ze słoika. Może ktoś inny też się wypowie. Pozdrawiam Cytuj
figiel Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Można dodac buraczki ze słoika - ja dodaję te klasyczne tarte na grubych oczkach .Dla utrwalenia koloru dodaję też sok z cytryny . Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Myślę, że samą botwinkę można też dorzucić do jakieś warzywnej zupki pod koniec gotowania :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi