ali Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 2 kg pomidorów /bez łupy/ 3 duże cebule 1/2 kg jabłek 1 szklanka octu 10% 2 szklanki cukru /można dać mniej/ 2 łyżki soli garść rodzynek ziele ang. liść laurowy 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy Pomidory, cebulę i jabłka pokroić w kostkę, gotować minimum 1 godz. dodać ocet i pozostałe składniki i jeszcze trochę pogotować. Gorące nakładać do słoików, słoiki zakręcać, odwracać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Cytuj
MONIKA.P Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 DO CZEGO MOZNA UZYWAC TEGO SOSU?NADAJE SIE DO MAKARONU? Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Myślę , że taki sos nadaje się właśnie do makaronu, różnego rodzaju zapiekanek, ziemniaków :) ;) A co na to Ali :D Dobrze myślimy :D Cytuj
MONIKA.P Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 DZIĘKI DOROTKO ZA PORADE WŁAŚNIE TAKIEGO PRZEPISU SZUKAŁAM Cytuj
ali Opublikowano 15 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Sosu używam zawsze na zimno, np. w miejsce keczupu. Mój syn je go do wszystkiego - dosłownie. Ale może na ciepło też by smakował. Cytuj
MONIKA.P Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 AHA DZIEKI I ZYCZE WESOŁYCH SWIAT Cytuj
mac51 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Robiąc wiosenny przegląd zamrażarki znalazłem kilka woreczków zamrożonych pomidorów. Znalażłem ten przepis,zrobiłem,dodając jeszcze główke posiekanego czosnku. Bardzo dobry,lepszy na zimno-czy na pewno nie trzeba pastryzować,wyszło mi sporo :grin: Cytuj
Miuriel Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 mac51, mam pytanie, jak mrozisz pomidory? Różne rzeczy mroziłam, ale na pomysł mrożenia pomidorów nie wpadłam. Obierasz zje,kroisz czy całe surowe wrzucasz do zamrażarki? Cytuj
mac51 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Myję,osuszam,całe wkładam do woreczków i do zamrazarki.Po wyjęciu na moment do gorącej wody, ściągam skórke i mozna dodawać do zup,sosów,leczo itp.NIe można ich używać do sałatek(ciapa!) Te które miałem,pamiętam kupowałem na giełdzie jeszcze po 60 gr za kilogram :grin: :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Mac dziękuję za poradę, bardzo mi się przydała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.