Rafal Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam Was, chciałbym zachęcić do rozmowy na temat oleju lnianego, kwasów omega 3 i diety dr Budwig. Z doświadczenia wiem,że najtrudniej jest zrobić pierwszy krok, a później jest już tylko coraz lepiej 🙂 - ze zdrowiem oczywiście. Jeśli chcecie wiedzieć jak ja stosuję olej lniany w mojej kuchni to zapraszam na mojego bloga : https://www.olejlnianywkuchni.eu/. Bawmy się jedzeniem i żyjmy zdrowiej ! 1 Cytuj
mallina Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Wiem ,że Naszego forum juz nie ma,bo nie ma WAS!!! Pragnę złożyć Wszystkim do nas zaglądającym serdeczne życzenia świąteczne i z okazji nadchodzącego Nowego Roku,wszystkiego naj.................i spełnienienia Waszych najskrytszych marzeń. :neutral: Cytuj
koczelada Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nie orientuję się za bardzo co to za dieta, ale generalnie ja jestem fanką oleju rzepakowego, nie lnianego. Kwasy omeg-3 to jedno, ale olej roślinny ma więcej składników. Według najświeższych doniesień olej rzepakowy ma najkorzystniejszy skład pośród olejów roślinnych, a i omega-3 ma dość wysoki poziom. 1 Cytuj
Olgaga88 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Uwielbiam olej lniany, bardzo często używam go na przykład do sałatek czy sosów. Świetnie działa na metabolizm cholesterolu a poza tym zawiera dużo witaminy E czyli tak zwanej witaminy młodości ;) Nie wolno jednak zapominać, że można używać go tylko na zimno! 1 Cytuj
ziolowa Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 Ja rowniez bardzo go lubie. 1 Cytuj
KejKej Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Też nie słyszałam o tej diecie, ale uwielbiam olej lniany i tylko jego używam do smażenia, ale najlepszy jest taki z lodó∑ki, tłoczony na zimno... wtedy zachowuje wszystkie wartości odżywcze i jest mega zdrowy... tylko, że nie można go dawać do smażenia, a jedynie do sałatek, twarożków, ja daje zamiast masła na kanapki 1 Cytuj
PoProstuDora Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Nie lepiej zamiast oleju lnianego, który pali się bardzo szybko i traci wszystkie właściwości odżywcze, użyć oleju kokosowego lub smalcu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.