Basia K Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Składniki: Biszkopt - ja miałam upieczony z 5 jaj. Masa: 5 wafelków grześki bez czekolady, 30 dag (20 szt) cukierków michałków, 2 słodkie śmietany kremówki 30% (ja użyłam 2 kubeczki po 330 ml każdy) Masa: grześki i michałki kroimy na małe kostki, następnie schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno (ja dodaję zawsze odrobinę żelatyny). Kiedy już będzie ubita, wsypujemy grześki i michałki i mieszamy ze śmietaną. Całą masę wykładamy na wystygnięty biszkopt, można jeszcze na górze posypać kakao lub oblac polewą. Schłodzic. 1 Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Basiu, to ciasto zapowiada się smakowicie - same moje ulubione produkty :wub: Cytuj
apsik Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Dorotko ja też tak sądzę bo uwielbiam michałki.. :biggrin: .gdzieś już natchnęłam się na ten przepis-chyba w jakimś poradniki i już wtedy zwrócił moją uwagę. Basiu gdyby tak jeszcze fotka była dołączona do przepisu to byłoby cudnie. :wub: Pozdrawim ELA Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Elu,fotka będzie jutro,jak ukroję kawałek ciasta 🙂 Chyba,że skuszę się już dziś Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Oj.... i nie wytrzymałam Jak zwykle trochę nieforemny pierwszy kawałek .... Cytuj
figiel Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Basiu bardzo apetyczny kawałeczek ciasta nam postawiłaś :) super przepis i chyba dośc prosty do wykonania . Dziękuję za fotkę -pozdrawiam :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wspaniałe! Michałki to moje ulubione cukierki (tak jak krówki mleczne) - muszę koniecznie spróbować :) Dziękuję za ciekawy przepis! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj
Basia K Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Tak,to prawda, że nie ma przy nim zbyt wiele pracy a jest naprawdę pyszne.Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.