Skocz do zawartości

Pasztet z selera - pyszny !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 kg selera 2 duże cebule 1 margaryna "Palma" 3-4 ząbki czosnku 1 szklanka wody 1 szklanka bułki tartej 6 jaj 2 kostki bulionu grzybowego sól, pieprz Seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz. Ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, nałożyć masę i piec 1,5 godz. w temp.180-190 stop. Pasztet jest wyśmienity. Z podanego przepisu wychodzą 2 foremki dł. po 20-25 cm.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pasztet jest wyśmienity polecam ,pycha!! Piekłam Ale ten przepis mam z innej stronki, identyczny zresztą każdy przepis dostaje od kogoś ! grunt że smakuje wybornie.Pozdrawiam Magdalena!!!

Opublikowano

Namawiam gorąco! jest smaczny ,a najlepiej jak będziesz częstować gości to nie mów z czego jest niech zgadują.U mnie nikt nie zgadł mąż złożył zamówienie na większą ilość pasztetu ,dzieci też.Przepis poszedł w świat ,możesz jak sie obawiasz zrobić z połowy porcji .Ale na pewno zasmakuje !!!pa :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pasztet jest wyśmienity polecam ,pycha!! Piekłam

Ale ten przepis mam z innej stronki, identyczny zresztą każdy przepis dostaje od kogoś ! grunt że smakuje wybornie.Pozdrawiam Magdalena!!!

Tak, to na pewno też mój przepis, podałam go jeszcze wcześniej na jednej stronie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam, witam ! Ale dziwne, dlaczego odpowiedź jest jakby ode mnie? Dlaczego pisze niby "ali", skoro to nie ja pisałam? Może Marcinie potrafisz mi wyjaśnić, jak to możliwe?

Opublikowano

Hmmm. Z tego co widzę posty są wysłane z tego samego ip - być może korzystacie z tego samego komputera i zapomniałaś/eś się wylogować?

Opublikowano

Nie Marcinie, my się nawet nie znamy. Ale faktem jest, że jestem zalogowana na stałe i pewnie ktoś to wykorzystał i zrobił mi psikusa. Ale heca! Przepraszam, że Cię angażowałam, muszę zrobić śledztwo wokół siebie. Pozdrawiam.