ahaha Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Witam! Jestem nowa na forum, ale od razu nadaję trochę nietypowy temat. Mianowicie, jestem okropnie uczulona na rybę wszelaką i owoce morza również. Wystarczy mi sam zapach i duszność gwarantowana. W związku z powyższym trudno mi przetrwać Święta, chociaż oczywiście je uwielbiam. W tym roku postanowiłam, że poszukam nowych przepisów, które mogą mi zastąpić karpia i śledzie na Wigilii. No i oczywiście jakoś te 13 potraw trzeba zrobić... 🙂 Może macie jakieś pomysły? Edytowane 19 Grudnia 2011 przez ahaha Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witaj! To przykre,że jesteś uczulona,ale masz rację,że jakoś trzeba to przetrwać i wymyślić inne potrawy :) Może coś takiego: -kapusta z grochem -sałatka jarzynowa -grzybki w cieście -pierogi z kapustą i grzybami -muszle makaronowe nadziewane farszem grzybowym -uszka z barszczem -jaja w majonezie -krokiety z grzybami -pierogi ze szpinakiem -kutia -makiełki Cytuj
ahaha Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Dziękuję za pomysły. Zainspirowałaś mnie trochę. Jak się robi grzybki w cieście, bo pierwszy raz słyszę? Cytuj
Dorunia Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Mogą być do tego pieczarki lub grzybki suszone(kapelusze),ale te ostatnie najpierw trzeba troszkę zamoczyć we wrzątku :) Ciasto robię takie jak na naleśniki tylko bardziej gęste i troszkę pikantne i w nim zamaczam grzybki i smażę na patelni na złoto i gotowa potrawa wigilijna :) Cytuj
ahaha Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Super przepis! na pewno wypróbuję! Dzięki :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Bardzo proszę :)To prosty przepis a świetnie pasuje na danie wigilijne :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi