Dorunia Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Przepis dostałam od Przyjaciółki mojej mamy...zrobiłam i jest smaczna więc dzielę się przepisem z Wami :) Składniki: -1 kg.filetów rybnych -1 słoik twist ogórków konserwowych -3 cebule -jajko i bułka tarta do panierowania -1/2 słoika ketchupu pikantnego -mały przecier pomidorowy Zalewa: -1 szk.zalewy z ogórków konserwowych -1 szk.wody -1 szk.oleju -9 łyżek octu -6 łyżek cukru -2 łyżeczki soli -4 ziarenka ziela angielskiego Składniki zalewy oprócz soku z ogórków zagotować. Filety obtoczyć w jajku i w bułce i usmażyć.Ogórki i cebulkę pokroić w kostkę...cebulkę podsmażyć na rumiano,dodać do zalewy...ogórki dodać do zimnej zalewy. Na końcu dodać 1/2 słoika ketchupu pikantnego i mały koncentrat pomidorowy. Zalać ryby i odstawić do ostygnięcia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.