Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

1 litr bulionu (drobiowy lub warzywny)

3 pory (tylko białe części – inaczej nie uzyskamy ładnego koloru)

1 cebula

pół marchewki

1 ziemniak

100 ml śmietanki 30%

masło

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

grzanki lub groszek ptysiowy

Przepis na zupę krem z pora:

Wykorzystujemy tylko białe części pora, które przecinamy wzdłuż na pół, a następnie siekamy na cienkie półksiężyce. Na dwóch łyżkach masła dusimy na niewielkim ogniu pora oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy zmiękną wlewamy bulion, dodajemy starte na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojony w drobną kostkę ziemniak. Gotujemy aż warzywa zmiękną, po czym wszystko miksujemy. Następnie wlewamy śmietankę, doprawiamy gałką, niewielką ilością soli oraz pieprzem (najlepiej białym) i zagotowujemy. Podajemy z paprykowymi grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.

https://www.codogara.pl/3642/arcyprosta-zupa-krem-z-pora/

post-25080-0-41390700-1324479308_thumb.j

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Robiłam podobny przepis, polecam również na samym końcu posypać troszkę startym serem żółtym, bomba kaloryczna!! ale jakaż pyszna :P

  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.