Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- 250 g masla, - 6 jajek, - 250 g cukru, - 200 g nutelli, - 200 ml mleka, - 375 g maki, - 2 czubate lyzeczki proszku do pieczenia, - kilka kropel dowolnego aromatu do ciast lub 1op. przyprawy do piernika Piekarnik nagrzac do 180°C. Z 3 jajek oddzielic bialka i odstawic na bok. Maslo utrzec z cukrem na gladka mase, dodawac kolejno jajka+pozostale zoltka. Do masy dodajemy nutelle, aromat lub przyprawe piernikowa, proszek do pieczenia i mieszamy wszystko dokladnie a nastepnie dodajemy na przemian make i mleko az do wyczerpania skladnikow. Ubijamy bialka na sztywno i laczymy delikatnie lyzka z ciastem . Ciasto wylewamy do podluznej formy keksowej (30cm) lub tortownicy. Pieczemy ok 60min. Po ostudzeniu polewamy babke polewa czekoladowa lub posypujemy cukrem pudrem, polecam :)

post-6578-0-33849700-1324553304_thumb.jp

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.