asienka19873 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 - 250 g masla, - 6 jajek, - 250 g cukru, - 200 g nutelli, - 200 ml mleka, - 375 g maki, - 2 czubate lyzeczki proszku do pieczenia, - kilka kropel dowolnego aromatu do ciast lub 1op. przyprawy do piernika Piekarnik nagrzac do 180°C. Z 3 jajek oddzielic bialka i odstawic na bok. Maslo utrzec z cukrem na gladka mase, dodawac kolejno jajka+pozostale zoltka. Do masy dodajemy nutelle, aromat lub przyprawe piernikowa, proszek do pieczenia i mieszamy wszystko dokladnie a nastepnie dodajemy na przemian make i mleko az do wyczerpania skladnikow. Ubijamy bialka na sztywno i laczymy delikatnie lyzka z ciastem . Ciasto wylewamy do podluznej formy keksowej (30cm) lub tortownicy. Pieczemy ok 60min. Po ostudzeniu polewamy babke polewa czekoladowa lub posypujemy cukrem pudrem, polecam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.