Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

  • 2 średnie polędwiczki wieprzowe
  • olej
  • papryka słodka, ostra (sproszkowane)
  • papryka czerwona i zielona suszona w płatkach
  • gorczyca biała
  • kolendra suszona
  • czosnek
  • pieprz biały i czarny
  • kminek
  • tymianek suszony
  • sól
  • bazylia suszona
  • pasta jajeczna
  • śmietana
Przepis na shoarmę z polędwiczek wieprzowych:

Polędwiczki kroimy w cienkie plastry w poprzek włókien, a następnie w ok. 2 cm paski. Mięso marynujemy w mieszance przypraw: 4 łyżki słodkiej papryki + po pół łyżeczki każdej z pozostałych przypraw. Mięso zalewamy kilkoma łyżkami oleju i mieszanką przypraw. Marynujemy minimum 1 h. Następnie smażymy na mocno rozgrzanej suchej patelni (kilka minut). Podajemy z gotową pastą jajeczną zmieszaną z jedną łyżką kwaśnej śmietany. Smacznego

https://www.codogara.pl/3663/shoarma-z-poledwiczek-wieprzowych/

post-25080-0-12341400-1325247000_thumb.j

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.