AnnaK Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2011 sałata lodowa 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem 2 pomidory lub 20 dag pomidorków koktailowych 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 cytryna-sok sól, pieprz Kilka liści sałaty porwać i włożyć do salaterki. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić-zalewę zostawić.Duże pomidory oskórować i pokroić, cebulkę posiekać. Do sosu z tuńczyka dodać sok z cytryny, sól i pieprz, dobrze wymieszać.Składniki delikatnie wymieszać, ułożyć na sałacie i polać sosem. Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Witam :) Ja robię podobną sałatkę z tuńczyka, moja rodzinka za nią przepada i zawsze sałatka znika w zaskakującym tempie 🙂 Cytuj
Armenika Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Uwielbiam sałatkę z tuńczyka. Podzielę się z wami moją ulubioną. To tak: puszka tuńczyka w sosie własnym, puszka ananasa, 20 deko sera żółtego w całości, puszka kukurydzy, 5 jaj i słoik majonezu. Ser zetrzeć na tarce, ananasa pokroić w grubszą kostkę, ugotowane jajka też w grubszą kostkę. Wszystko wymieszać, dodać pieprz - nie solimy, tuńczyk jest sam w sobie słony. Pycha, naprawdę warto spróbować. Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Brzmi ciekawie, dziękuję - myślę, że w najbliższej przyszłości się skuszę 🙂 Cytuj
Armenika Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Naprawdę polecam, to tradycyjna sałatka, którą moja rodzina i goście się zajadają. Obowiązkowa na każde święto, specjalne okazje:) Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Melduję, że sałatka z tuńczyka i ananasa już zrobiona i zjedzona 😉 Rzeczywiście jest bardzo dobra, mniam 😁 Bardzo nam zasmakowała, teraz będzie gościć na naszym stole 😄 Dziękuję pięknie za ten fajny przepis i proszę o kolejne 😄 Cytuj
Armenika Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Bardzo się cieszę, że sałatka smakowała, to moja ulubiona. W nabliższym czasie podeślę kolejne:) Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 To fajnie, bardzo się cieszę :) Teraz ta sałatka stała się i moją ulubioną :) Cytuj
jaroszk_a Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 właśnie wypróbowałam przepis i jestem bardzo zadowolona. przepis prosty, ale ten smak powala na kolana. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi