AnnaK Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2011 2 duże pomidory pokroić w ósemki 2 ogórki wężowe pokroić w grube plastry 1 czerwona cebula pokroić w piórka 20 dag mozzarelli (najlepiej w małych kulkach)-odsączyć 2 łyżki szczypiorku sałata czarne oliwki 3 łyżki octu balsamicznego 6 łyżek oliwy pieprz Wszystkie warzywa wymieszć, posypać szczypiorkiem, skropić octem balsamicznym, polać oliwą i posypać świeżo zmielonym pieprzem Cytuj
gggosia24 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 mmm uwielbiam mozarelle - na pewno wyprobuje:) Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Szybkie i ciekawe podanie warzyw, fajne :) Cytuj
Dobrek Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Wczoraj zrobiłem i wyszło naprawdę dobre:) Tylko zrobiłem dwie zmiany: zamiast oliwek - podmidorki koktajlowe i zamiast oliwy - olej z pestek dyni. Mniam ! Cytuj
cherycherylady Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Ja też zrobię z pomidorkami koktajlowymi, bo za oliwkaami nie przepadam. Za to za mozzarellą tak :D Cytuj
izabelaw29 Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Tez robilam,wyszlo super,dziekuje za przepis! Cytuj
Gość Natalka27 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 nie wiedziałam, że można tak podać mozarellę, fajne połączenie smaków Cytuj
Armenika Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Uwielbiam mozzarellę z pomidorami. Mój przepis jest jednak szybki i prosty. Kroję pomidorki koktajlowe najczęściej w kostkę i w kostkę ser. Następnie do szklanki wlewam 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju i wsypuje sos grecki z torebki. Polewam pokrojone składniki i wszystko razem mieszam. Super smakuje ze świeżą bazylią, ale nie zawsze mam pod ręką. Kroję też czasem pomidory w plastry i przekładam na przemian plaster sera, plaster pomidora. Polewam sosem greckim. Pycha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi