Skocz do zawartości

Kotlety Schabowe Z Porem I Pieczarkami W Sosie Mysliwskim


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- 4 kotlety schabowe, - 80 g boczku, - 1 cebula, - 1 sredni por (jasna czesc), - 200 ml smietany (moze byc kremowka), - 2 lyzki kwasnej smietany, - 1 op. sosu mysliwskiego z torebki , - 4 plastry sera topionego, - 150g pieczarek ( ok. 7 srednich sztuk), - sol, pieprz, papryka w proszku(slodka i ostra) - maslo do formy - 125 ml wody (pol szkl.) Kotlety (jesli sa mocno grube delikatnie rozbic) posolic, popieprzyc i ulozyc w natluszczonej formie.Na kazdym kotlecie kladziemy plaster sera topionego. Cebule i boczek kroimy w kostke, pieczarki w plasterki . Podsmazamy na patelni, najpierw boczek, dodajemy do tego cebulke, jak sie zezloci wrzucamy pieczarki, przyprawiamy tylko pieprzem, delikatnie. Wykladamy na kotlety.Por pokroic w cienkie plasterki lub pol plasterki i rozlozyc na kotletach. Obie smietany + woda wymieszac, wsypac sos mysliwski, doprawic papryka slodka i ostra, sola i ewent. pieprzem.Zimnym sosem zalac schab. Odstawic w chlodne miejsce na 24h ( wystarcza tez 3-4 h jesli chcecie zrobic tego samego dnia) zeby smaki sie "przegryzly" :mrgreen: . Po tym czasie pieczemy calosc bez przykrycia w 170°C przez 90 min. Do tej potrawy pasuje wszystko :) ja robilam z ziemniaczanymi krokietami. Super pasuje tez makaron. To danie jest swietne na wieksze imprezy, mozna sobie wczesniej przygotowac a na drugi dzien tylko wlozyc do piekarnika :) Fotki:

post-6578-0-93465400-1325499814_thumb.jp

post-6578-0-41501500-1325499875_thumb.jp

post-6578-0-90845700-1325499942_thumb.jp

post-6578-0-16908800-1325499995_thumb.jp

post-6578-0-75513200-1325500055_thumb.jp

Opublikowano

świetny przepis, ja kiedys robilam podobne kotleciki tylko zamiast serka topionego dodałam zwykłą goudę. bardziej mi smakuje :)

Opublikowano

hej creed :) ten przepis dorwalam kilka tygodni temu na niemieckiej stronce i tam niektore dziewczyny tez robily ze zwyklym serem :) polecam, te kotleciki sa naprawde pyszne :) pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.