Basia K Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Wyjeżdzam na kilka dni i muszę zapewnic rodzinie coś do jedzenia pod moją nieobecnosc ;) Dziś zostanie mi z obiadu kilka kotletów schabowych.Rozmroziłam cały kawałek schabu,wiec ponowne zamrożenie surowego nie wchodziło w grę. Czy zamrozic je opakowane pojedynczo w folię? Aluminiową czy spożywczą (przezroczystą)? Czy w pojemniku? Przekładac je folią,żeby je szło pojedynczo rozmrozic? Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Myślę, że lepiej byłoby żeby usmażone i ostudzone kotlety były przełożone aluminiową folią lub każdy kotlet był włożony do woreczka foliowego. I może je razem włożyć do plastikowego pojemnika, aby były w jednym miejscu, żeby ich potem nie szukać po całej np. szufladzie 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ja również mrożę kotlety zawijając je w folię spożywczą każdy osobno,wszystkie wkładam do pojemnika i dodatkowo opisuję,bo zdarzało mi się zapominać co gdzie włożyłam. Cytuj
seba85 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Usmażone kotlety wrzucam do pojemnika, bez folii spożywczej ani aluminiowej. Przed podaniem, rozmrażam do temperatury pokojowej a następnie wędrują na patelnię lub do kuchenki mikrofalowej. Niestety po dłuższym mrożeniu można wyczuć "smak zamrażalnika", ale takie są uroki mrożonych potraw. Cytuj
justa313 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja owijam folią spożywczą po 2,3 sztuki i wkładam do szczelnego pojemnika.I zamrażam.Po rozmrożeniu zawsze odgrzewam w mikrofali skropione wodą i pod przykryciem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.