Dorunia Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Przepis znalazłam gdzieś w internecie bardzo dawno,ale dopiero wczoraj zdecydowałam się zrobić te pierożki...bardzo nam zasmakowały więc dzielę się z Wami przepisem :) Ciasto na pierogi to każdy potrafi zrobić :) Farsz: -20 dkg.kaszy pęczaku -30 dkg.twarogu -2 spore cebule -5-6 suszonych grzybków -1 łyżka posiekanej natki pietruszki -sól,pieprz do smaku Grzybki ugotować do miękkości...kaszę upróżyć na sypko...cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano...Twaróg jak trzeba to zmielić,dodać do niego grzybki,kaszę,cebulkę zeszkloną,natkę pietruszki...doprawić porządnie solą i pieprzem :) Smacznego :) Cytuj
basga Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 dotąd znałam tylko z kaszą gryczaną i twarogiem,takie z lubelszczyzny a tu teraz będzie odmiana bo zapowiadają się pysznie. Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Basiu naprawdę polecam,bo są smaczne...oczywiście nie każdy lubi takie połączenia,ale jak dla mnie i dla moich bliskich to strzał w dziesiątkę :) Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 No, no wyglądają bardzo apetycznie te pierożki :) Cytuj
Spoon Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Bardzo lubię pierogi litewskie oraz podlaskie(z twarożkiem, ziemniakami, cebulką i boczkiem) Cytuj
marysi_co Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Robiłam, ale nie wiem czemu nie do końca mi wyszły. Spróbuję z Twojego przepisu, ponieważ mój był chyba troszkę inny. Cytuj
sebekwita Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Moje ulubione! U mnie zazwyczaj podaje się je na wigilię i bardzo szybko znikają z talerza :) Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Doruniu u nas były dzisiaj na obiad Twoje pierogi :grin: Długo się za nie zabierałam, aż w końcu mi się udało ;-) Powiem Ci, że wyszły przepyszne, smakowały wszystkim, nawet dzieciaczkom, które gościły u mnie w tegoroczne ferie 🙂 Ja polałam je tłuszczem ze skwarkami z wędzonej słopniny, bo wczesniej akurat robiłam też ruskie, i tam poszło już dużo cebulki, a że zostały mi te skwarki, to użyłam właśnie ich, i też były dobre. Chociaż powiem, że z cebulką pewnie lepsze (ja jestem miłośniczką cebulki - mniam :wub: ) Dziękuję pięknie za ten fajny przepis, czekam na więcej ;-) i pozdrawiam serdecznie 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Ciesze się,że smakowały pierożki :) Muszę też zrobić,bo chodzą za mną od jakiegoś czasu :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.