dana2005 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Sałatka z ćwikłowych buraków 3 kg buraków, 1/4 kg cebuli, 1/4 kg papryki. Zalewa: 1 szklanka wody, 1 szklanka oliwy, 1 szklanka cukru, 1 szklanka octu 6%, 1,5 łyżki soli, 1 lyżeczka kminku. Zalewę zagotować, włożyć pokrojoną cebulę i gotować na wolnym ogniu 5 - 7 min.. Następnie włożyć ugotowane, obrane i starte na tarce jarzynowej buraki ćwikłowe i wszystko gotować 5 min. Wkładać gorące do wygotowanych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Sałatkę wykorzystuję jako jarzynkę lub do przyrządzenia barszczu ukraińskiego. Cytuj
dariad Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 zamiast octu dodaję małą butelkę "cytrynki" żeczywiście jest b. dobra- pozdrawiam Cytuj
dana2005 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Dzięki za podpowiedż. Mam pytanko, ta butelka cytrynki to o jakiej pojemności, nigdy jej nie uzywałam. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.