Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sałatka z ćwikłowych buraków 3 kg buraków, 1/4 kg cebuli, 1/4 kg papryki. Zalewa: 1 szklanka wody, 1 szklanka oliwy, 1 szklanka cukru, 1 szklanka octu 6%, 1,5 łyżki soli, 1 lyżeczka kminku. Zalewę zagotować, włożyć pokrojoną cebulę i gotować na wolnym ogniu 5 - 7 min.. Następnie włożyć ugotowane, obrane i starte na tarce jarzynowej buraki ćwikłowe i wszystko gotować 5 min. Wkładać gorące do wygotowanych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Sałatkę wykorzystuję jako jarzynkę lub do przyrządzenia barszczu ukraińskiego.

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.