sylwuśka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Potrzebne będzie: filet z kurczaka 3 jajka bułka tarta Pierś kroimy w paseczki mniejsze, większe wedle gustu.Jajka merdamy doprawiamy i wszystko smażymy tak jak na kotlety - tylko w podwójnej panierce. Przygotujemy miskę lub inne naczynie głębsze do którego będziemy wkładać kotleciki. Następnie robimy zalewę octową: 0,5-1 szklanka octu, ( czy ktoś lubi mocny smak czy łagodniejszy ) 3 szklanki wody 2 łyżki soli pół szklanki cukru 2 łyzki przecieru pomidorowego 2 cebule kroimy w piórka liść laurowy,ziele angielskie Wszystko gotujemy na gazie na koniec dodajemy ocet. Gorącą zalewą zalewamy kotleciki. Po ostygnięciu możemy przechowywać w lodówce nawet do tygodnia. Nie musimy robić tego w misce można też w słoikach, Przed podaniem wyciągamy z zalewy układamy na półmisku i przykrywamy cebulką :) Nadaję się na tak zwaną zagryzkę. :) Robiłam ostatnio ale nic mi nie zostało, więc zdjęcie dodam następnym razem. Ale uwierzcie mi naprawdę pycha i wielu myli to z rybą w occie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi