sylwuśka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Skrzydełka czyścimy obcinamy końcówki, myjemy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, albo przyprawą do kurczaka.Smażymy na rozgrzanej patelni.Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnie wrzucamy pokrojoną w piórka cebule, podsmażamy. Dodajemy jednego dużego pomidora, albo jedną puszkę z pomidorami :) wlewamy pół szklanki wody.Dwie łyżki miodu i dwie łyżki przecieru pomidorowego. doprawiamy solą pieprzem i ostrą papryką. Aż nam się wszystko ładnie sklaruje. Zalewamy tym kurczaka i wsadzamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy pod przykryciem . skrzydełka możemy zamienić na żeberka do których dodajmy majeranek :) Cytuj
ManiekStryj Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 JA bym zrobił to danie troszeczkę inaczej a mianowicie Skrzydełka lekko podgotował nie do końca następnie przyprawił włożył do żaroodpornego naczynia podpiekł trochę i następnie dodał kolejno jak napisane powyżej ;] Cytuj
sylwuśka Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 skrzydełka doprawiamy wcześniej a smaży się po to by skórka była chrupiąca. Gotowane skrzydełka wsadzone do żaroodpornego naczynie będą później zbyt miękkie i wyjdzie z nich mamałyga. A to mają być skrzydełka pieczone do pochrupania ... Cytuj
Polsam12 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Też coś podobnego próbowałem zrobić, ale z "pałeczek" z kurczaka, z miodem, no nie wyszło, bo kiedy smażyłem to mi się za szybko ściął miód, ale ten przepis przyznaje ciekawy ;-) Zapraszam: https://pablo25kasek.blogspot.com Cytuj
Gość uzytkownik10 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 A ja osobiście nie przepadam za skrzydełkami w miodzie. O wiele bardziej wolę takie tradycyjne, dobrze doprawione i upieczone na chrupiącą skórkę. Cytuj
UwielbiamJesc Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Przepis bardzo ciekawy ! jutro niedziela będę próbować :) Cytuj
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Właśnie się zastanawiałam, co wymyśleć na jutrzejszy obiad, i już wiem. Ale tak po swojemu, sól, miód, sos sojowy- i prosto do piekarnika. Słodycz mi bardzo pasuje do skrzydełek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.