sylwuśka Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 hej słuchajcie miałam zawsze problem z ciastem drożdżowym - nigdy przenigdy nie chciało wyrosnąć. W końcu teściowa dał mi przepis, na smażone pierogi drożdżowe : ( takie wielkie z nadzieniem, które uwielbiam ) 2-3 szklanki mąki, 1 jajko, szczypta soli, pół opakowania drożdży sypkich,3/4 szklanki mleka, reszte szklanki dopełnić wodą. No i wszytskie składniki mieszamy razem i miksujemy :) Pierogi wyszły rewelka. I teraz tak się właśnie zastanawiam czy z takiego ciasta wyszły by rogaliki ? proszę o pomoc. Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 A może były drożdże przeterminowane. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby rogaliki nie wyrosły. Podaj przepis z którego robiłaś rogaliki. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 jolcia ja nie napisalam ze mi nie wyrosły rogliki. Chodziłło mi o to,że nigdy mi ciasto nie wychodzilo probowałam robic pierogi drożdzowe o których pisałam wyżej i dawno temu pączki. nie pamietam z jakich przepisów. A teraz pilnie chciała bym zrobić rogaliki z jakiegoś łatwego przepisu. z drożdżami sypkimi. I podałam wyżej przepis na moje ciasto drożdżowe tylko nie wiem czy takie nadaje się do rogalików? Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Myślę, że można spróbować zrobić z takiego ciasta, powodzenia :) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 A dorotka powiedz czemu w kązdym przepisie na rogaliki jest masło lub margaryna. Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 No, ale w tym przepisie co podałaś wyżej nie ma masła Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.