creed Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam tym razem podaję przepis na nalewkę wg mojego przepisu. Do jej przygotowania potrzebujemy: -owoców dzikiej róży -cukru -wódki Proporcje są zależne od tego jak słodką chcemy mieć nalewkę. Podaję moje proporcje: Butelkę o pojemności 1l wypełniłam oczyszczonymi i przemrożonymi owocami dzikiej róży, zasypałam wszystko 2 szklankami cukru i 0,5l wódki. Wszystko mocno zakręcamy i raz na jakiś czas wstrząsamy w celu rozpuszczenia cukru. Trzymamy ją ok 2-3 miesięcy następnie filtrujemy kilkukrotnie do całkowitek klarowności. Zlewamy do innej mniejszej butelki i niech sobie leżakuje ;-) najlepiej ok 3 miesięcy Wszystkie dokładne instrukcje podaję w filmiku poniżej 🙂 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gq_nSmIDS_c Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi