Kasiulek Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Składniki wystarczą na 12 dużych muffin Suche składniki: * 1 szklanka mąki * 1 szklanka otrębów owsianych * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia * 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej * mała garść posiekanych orzechów laskowych (gatunek orzechów według uznania) * 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady, posiekanej na drobne kawałki * 1/2 szklanki cukru Mokre składniki: * 3/4 szklanki jogurtu bałkańskiego light (lub innego bardzo gęstego jogurtu) * 1/4 szklanki mleka * 1/2 szklanki oleju * 2 jajka * 1 bardzo dojrzały (a nawet przejrzały), rozgnieciony banan W jednej misce łączymy składniki suche w drugiej misce mokre. Morke wyrabiamy na gładką masę (masa będzie konsystencji gęstej śmietany), dolewamy do suchych, mieszamy i przelewamy do foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 25-30 minut. Smacznego 🙂 Przepis jest mojego autorstwa i mam nadzieję, że będzie Wam samkował tak samo jak moim domownikom 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.