Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki wystarczą na 12 dużych muffin

Suche składniki:

* 1 szklanka mąki

* 1 szklanka otrębów owsianych

* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

* mała garść posiekanych orzechów laskowych (gatunek orzechów według uznania)

* 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady, posiekanej na drobne kawałki

* 1/2 szklanki cukru

Mokre składniki:

* 3/4 szklanki jogurtu bałkańskiego light (lub innego bardzo gęstego jogurtu)

* 1/4 szklanki mleka

* 1/2 szklanki oleju

* 2 jajka

* 1 bardzo dojrzały (a nawet przejrzały), rozgnieciony banan

W jednej misce łączymy składniki suche w drugiej misce mokre. Morke wyrabiamy na gładką masę (masa będzie konsystencji gęstej śmietany), dolewamy do suchych, mieszamy i przelewamy do foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 25-30 minut.

Smacznego 🙂

Przepis jest mojego autorstwa i mam nadzieję, że będzie Wam samkował tak samo jak moim domownikom 🙂

post-5623-0-88222800-1329926127_thumb.jp

post-5623-0-57693900-1329926190_thumb.jp

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.