JacekBiesiadzinski Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 ŚLEDZIE W POMIDORACH 1kg płatów śledziowych[solonych] 1 szklanka oleju 1 koncentrat pomidorowy 1 keczup [mały] 3-4 cebule 1 liść laurowy 5 ziarenek pieprzu 2 ziela angielski 1 łyżka octu Wykonanie: Płaty śledziowe moczymy w wodzie. Na patelni rozgrzewamy delikatnie olej. Dodajemy: cebule pokrojoną w plastry ,liść laurowy ,pieprz, ziele angielskie, przecier pomidorowy, keczup. ocet .Wszystko zagotowujemy mieszając. Gotujemy niecałe 5-minut [pamiętać o mieszaniu].Zostawić do ostygnięcia . Jak śledzie się wymoczą ,przekładamy do półmiska i zalewamy wywarem. Można przekładać warstwami jak kto woli. Smacznego Cytuj
smakoszka02 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Brzmi pysznie. Muszę spróbować zrobić w domu. Pozdrawiam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.