Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ŚLEDZIE W POMIDORACH

1kg płatów śledziowych[solonych]

1 szklanka oleju

1 koncentrat pomidorowy

1 keczup [mały]

3-4 cebule

1 liść laurowy

5 ziarenek pieprzu

2 ziela angielski

1 łyżka octu

Wykonanie:

Płaty śledziowe moczymy w wodzie. Na patelni rozgrzewamy delikatnie

olej. Dodajemy: cebule pokrojoną w plastry ,liść laurowy ,pieprz, ziele angielskie,

przecier pomidorowy, keczup. ocet .Wszystko zagotowujemy mieszając.

Gotujemy niecałe 5-minut [pamiętać o mieszaniu].Zostawić do ostygnięcia .

Jak śledzie się wymoczą ,przekładamy do półmiska i zalewamy wywarem.

Można przekładać warstwami jak kto woli. Smacznego

  • 8 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.