marta101091 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Składniki na 2 desery Masa ciemna: 30 ml wrzątku 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki kakao 100 g śmietany 18% Masa jasna: 30 ml wrzątku 1 łyżeczka żelatyny 250 g serka waniliowego 100 ml mleka 2 banany garść rodzynek (opcjonalnie) plus posypka czekoladowa do dekoracji Etapy przygotowania: Zaczynamy od ciemnej masy. W miseczce rozrabiam wrzątek z żelatyną, aż się rozpuści. Potem dodaję śmietanę, kakao i mieszam. Pucharki opieram pod skosem, np. opierając o banana, napełniam łyżeczką i wstawiam do lodówki. W tym czasie robię biała masę, czyli znowu wrzątek z żelatyną, a potem dodaje serek waniliowy, mleko i rodzynki. Kroję banany, wyjmuję deser(ta ciemna część szybko tężeje) i układam banany na dnie pucharka i na bokach ciemnej części. Zalewam pucharki jasną masą i wstawiam do lodówki. Kiedy masa zastygnie dekoruję bananami i czekoladą (np. posypka, nutella). Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Połączenie bananów i czekolady uwielbiam, dlatego przepis ląduje w moim zeszycie z przepisami do wykonania :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.