KucharkaOla Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Składniki: 1 puszka masy krówkowej Bakalland 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki pszennej 5 żółtek cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 8 paczek herbatników 0,5 l śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania bitej śmietanki w proszku 1 kostka margaryny Przygotowanie: Masa budyniowa: Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny. Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem pudrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.