AnnaK Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dla amatorów kaszy danie smaczne i niedrogie. 1 szklanka kaszy gryczanej 25 dag sera białego półtłustego 2 jajka 1 średnia cebula oliwa, pieprz, gałka muszkatołowa, tarta bułka, śmietana 18% Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko. Jajka rozkłócić, dodać pokruszony ser i rozetrzeć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do kaszy, przyprawić i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i posypać bułką tartą. Masę wyłożyć do naczynia i polać niewielką ilością śmietany. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 25 minut w 200st.C. Cytuj
basga Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ja robię pierogi z takim farszem-pychota z lubelszczyzny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.