Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla amatorów kaszy danie smaczne i niedrogie. 1 szklanka kaszy gryczanej 25 dag sera białego półtłustego 2 jajka 1 średnia cebula oliwa, pieprz, gałka muszkatołowa, tarta bułka, śmietana 18% Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko. Jajka rozkłócić, dodać pokruszony ser i rozetrzeć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do kaszy, przyprawić i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i posypać bułką tartą. Masę wyłożyć do naczynia i polać niewielką ilością śmietany. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 25 minut w 200st.C.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.