Dorunia Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Przepis znalazłam w internecie,ale nie pamiętam na jakiej stronie...zrobiłam i dzielę się przepisem z Wami,bo jest smaczna 🙂 -60 dkg.wątróbki drobiowej -4 cebule -2 pomidory średnie -3 łyżki mąki -sól,pieprz do smaku -vegeta -trochę wody -1/2 łyżeczki cukru -2 łyżeczki przyprawy do gyrosa -oliwa do smażenia Obraną cebulkę podsmażyć na złoto na patelni...pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w kostkę i dodać do zrumienionej cebulki...doprawić solą,pieprze,vegetą i chwilkę poddusić. Mąkę wymieszać z przyprawą do gyrosa i obtoczyć umytą i pokrojoną w centymetrowe paski wątróbkę...Na patelni rozgrzać trochę oliwy i obsmażyć na złoto wątróbkę...jak już będzie złota to dorzucić ją do cebulki...wlać trochę wody,żeby się nie przypalało i chwilkę razem pogotować 🙂 Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Mimo iż osobiście nie przepadam za wątróbką to przeczytawszy przepis stwierdziłem, że może posmakować mojej żonie 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Myślę,że może posmakować...moi rodzice też za wątróbką nie przepadają,ale w tej postaci stwierdzili,że jest dobra 🙂 Nie mogłam wstawić zdjęć potrawy,ale już się udało i może to one również skuszą kogoś na wypróbowanie :) Cytuj
basga Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Mnie z pewnoscią posmakuje bo lubimy wątróbkę. Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Dzięki Doruniu za przepis, zapowiada się smakowicie, więc się skuszę :happy: Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 No i skusiłam się na tę wątróbkę :biggrin: od razu zrobiłam z podwójnej porcji - wszyła PYSZNA :grin: Zasmakuje każdemu, warto spróbować 🙂 Dzięki Doruniu za kolejny świetny przepis :biggrin: Cytuj
minia51 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 JA TEŻ KIEDYŚ ROBIŁAM TĘ WĄTRÓBKĘ, PYCHOTKA!!! NIE MIAŁAM PRZYPRAWY GYROS, TO DAŁAM INNE ZIOŁA. Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Bardzo proszę i cieszę się,że Wam smakowała :) Cytuj
basga Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 właśnie zrobiłam ją na kolację tyle,że dałam koncentrat zamiast pomidorów i zioła prowansalskie z czubricą zamiast gyrosa.Dzięki za smaczny i prosty przepis,pychota! Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 O! Basiu, świetny pomysł tym z koncentratem, w expresowym tempie można coś pysznego przygotować, dzięki, na pewno skorzystam 🙂 Cytuj
helamakota Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Hej, Dzięki za przepis, nietypowe dla mnie połączenie wątróbka z pomidorami;-) Uwielbiam wątróbke niestety mój mąż za nią nie przepada, mam nadzieję, że tą wersję polubi. A słuchaj jakimi przyprawami/ziołami można zastąpić vegetę (nie używam chemii w kuchnii)? Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Vegetę można zastąpić tym wszystkim co się w niej znajduje,ale świeże...troszkę marchewki,pietruszki,selera itp.) Pozdrawiam i życzę smacznego :) Cytuj
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Jak wątróbka to zazwyczaj klasyczna- z cebulką, ale ten przepis jest bardzo zachęcający. Spróbuję na pewno. Tylko ciekawe jaka będzie reakcja rodziny, przy wątróbce mają jakieś opory 🙂 Cytuj
Smakija Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Uwielbiam watrobke a przepis wydaje sie smakowity chociaz dodalabym do tego jeszcze pokrojona w kostke albo paseczki papryke kolorowa zeby troche ciekawiej wygladalo a dalo by tez lekki posmak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.