ra_szymczak Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Składniki - 5 ? 8 ząbków czosnku - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurty naturalnego typu greckiego - pieprz ziołowy, ostra mielona papryka Wykonanie Czosnek bardzo drobno posiekać, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić pieprzem i papryką. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Uwaga ? sprawdzona rada 1) ilość użytych ząbków czosnku zależy od ?mocy? sosu jaką chcemy uzyskać Cytuj
joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 a majonez własnego wyrobu? :-) Cytuj
SwojskieSpecjaly_pl Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 ja bardzo lubię sam czosnek jak i sos czosnkowy i często go stosuję. Zarówno ten świeży jaki i granulowany. Przepis mojej znajomej na szybki dodatek np do zup, bajaderkę nacinamy w poprzek i w nacięcia te wkładamy po łyżeczce masła i sypiemy czosnek, najlepiej granulowany. Bułkę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na kilka minut do piekarnika. Palce lizać 🙂 Cytuj
Asgrid Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Często robię taki sosik, jest idealny do frytek i do wedlin :) Cytuj
Gość uzytkownik10 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Bardzo lubię sos czosnkowy jako dodatek do dań. Można nawet powiedzieć, że to mój ulubiony sos. Lubię za równo te kupne i jak własnej roboty. Cytuj
Rudolf Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja do sosu dodaje jeszcze oregano, palce lizać. Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 W moim sosie jeszcze można znaleźć bazylię :) Myślę, że zioła dodane w odpowiednich proporcjach, czyli niedominujące smaku, tylko poprawią smak sosu. Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 no własnie, ja tez lubię jak w tym sosie jest coś zielonego. szczypiorek, natka czy koperek.. tak swojsko ;) Cytuj
Gość maksiu Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 najlepiej pasuje do wszystkiego pospolity sos czosnkowy :) Cytuj
Gość maksiu Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 do sosu czosnkowego pasują "koperty" z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i serem mozarella :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 był taki czas, że do sosu czosnkowego pasowało WSZYSTKO :) Cytuj
Cookina Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 był taki czas, że do sosu czosnkowego pasowało WSZYSTKO 🙂 Dobrze napisane ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Mmm... sos czosnkowy - uwielbiam! :D Jutro mam w palnie go zrobić, a chce dodać do niego twaróg (półtłusty) - zobaczymy jaki będzie ;) Cytuj
kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ja dodaję cukierk koperek, bez papryki, robi szał na imprezach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi