sylwia55 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Witam Mam pytanie.... Czy do pierogów z grzybami i kapustą można użyć grzybów mrożonych? Robił ktoś tak? Mam zamrożoną paczkę i zastanawiam się, czy można ich użyć zamiast suszonych.... Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Witaj :) myślę, że śmiało możesz, tylko wcześniej należy je rozmrozić i odcisnąć z wody, powodzenia :) Cytuj
sylwia55 Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 A robiłaś może już takie? Wszędzie w przepisach jest pisane o suszonych..... Nie chce czegoś zepsuć..... Czy smak jest dobry? Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Niestety osobiście nie robiłam... ale popytam wśród znajomych i poszukałam w googlach - rzeczywiście są tam podane suszone grzyby, ale w komentarzach piszą, że też robią pierogi z mrożonych grzybów. Wydaje mi się, że po rozmrożeniu grzyby należy pokroić, potem ugotować, ewentualnie podsmażyć i dodać do farszu 🙂 Ogólnie powiem, że sosy czy zupy smakują mi lepiej z mrożonych grzybów niż z suszonych :dry: Również pozdrawiam 🙂 Cytuj
sylwia55 Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Więc pierogi zrobione. Są pyszne :biggrin: . Grzyby mrożone, dodane jeszcze suszone. Zmielone przez maszynkę. Dodane 3 łyżeczki bułki tartej. Podsmażone na patelni z cebulką. Kapusta spażona w wrzątku. Również zmielona przez maszynkę. Wszystko wymieszane i farsz gotowy. Pychota. :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 O! mniam, ale pysznie wyglądają - takie pełne brzuszki mają - głodna się zrobiłam :biggrin: Widzę, że poradziłaś sobie znakomicie, gratuluję i pozdrawiam :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.