sylwia55 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Składniki: -0,5 kg wątróbki drobiowej -1 cebula 25 dkg pieczarek śmietana,olej,sól,pieprz do smaku, ewentualnie odrobina mąki Przygotowanie: Cebulę obrać i posiekać,pieczarki umyć i pokroić w plasterki.Na patelni rozgrzać trochę oleju-ok 2-3 łyżki i wrzucić na niego cebulę.Posolić.Po chwili dodać pieczarki.Lekko podsmażyć a następnie dusić pod przykryciem do miękkości.Na osobnej patelni rozgrzać ponownie trochę oleju.Wrzucić na niego umytą,oczyszczoną z błon,wysuszoną i pociętą na kawałeczki wątróbkę bez żadnych przypraw [inaczej zrobi się twarda].Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać 2-3 łyżki śmietany,jeśli podczas smażenia pieczarki puściły dużo wody -można zagęścić łyżką mąki.Na zakończenie połączyć z wątróbką.Najlepiej smakuje z ziemniakami puree lub bagietką. Smacznego :razz: Cytuj
Zycia_1221 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Czy zamiast oleju można użyć smalec? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.