AnnaK Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 Polecam te pomidorki jako pyszną przekąskę na śniadanie, kolację i dodatek do dań z grilla. 20 dag sera żółtego 3 małe ząbki czosnku 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka gęstej śmietany 18% pomidory Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Czosnek drobniutko posiekać (nie praskować). Majonez wymieszać ze śmietaną. Wszystkie składniki dokładnie połączyć.Pomidory sparzyć, oskórować i pokroić w poprzeczne plastry o grubości 0,5 cm. Na każdy plaster położyć po łyżeczce pasty i krótko schłodzić w lodówce. Sos można rozrzedzić mlekiem lub płynnym naturalnym jogurtem, połączyć z serem oraz z czosnkiem i polać pokrojone pomidory. Cytuj
joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 no brzmi całkiem nieźle, jakiego sera używasz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.