kosa Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witam wszystkich Otóż mam 14 lat, 166 cm wzrostu i ważę 53kg. Za niedługo zaczynają się wakacje i przez okres 2 miesięcy chciałbym przytyć 7-9 kg. W czasie diety będę uczęszczał na siłownie ( co 2 dni po 1godz). Proszę o podanie jakiejś dobrej diety dzięki której przytyję :) (Jestem typem człowieka który często uprawia sport prawie codziennie, mam znakomitą kondycję) Dziękuje bardzo za przeczytanie proszę o pomoc :) Pozdrawiam Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Hm inni mają problem ze schudnięciem, a Ty chcesz przytyć :) najprostszym sposobem ale i bardzo kosztownym będzie żywienie się śmieciowym jedzeniem przede wszystkim :) spory wydatek :) 1 Cytuj
helamakota Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Śmiecowe jedzenie da Tobie słaby przyrost mięśni. Musisz wyliczyć swoję zapotrzebowanie kaloryczne i jeść 200-300 więcej kalorii. Powinieneś odżywiać się głównie zdrowo, unikać smażenia itp. Zapytaj się trenera na siłowni on Ci podpowie;-) 1 Cytuj
UzytkownikWI Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2013 Śmieciowe jedzenie nie pomoże. On nabierze na wadze, ale przybędzie mu tkanki tłuszczowej. Jeśli chodzi o mięśnie to trzeba pamiętac, że składnikiem budulcowym jest białko. Dlatego jak najwięcej produktów mlecznych czy mięsa, które mają bardzo dużą zawartość białka w sobie. Cytuj
sendej Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Śmieciowe jedzenie właśnie działa całkiem dobrze na przyrost masy mięśniowej - hamburgery i kebaby mają całkiem sporo białka. Ale oczywiście jest to bardzo niezdrowe. Najzdrowiej jest wpiepszaś owsiankę rano, kurczaka z ryżem po południu i twaróg wieczorem. To taki standard jeśli chodzi o nabieranie masy mięśniowej. Dobrze jest gdzieś jeszcze wpleść jajka. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi